Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu SRI şi SIE trebuie să primească imediat directori civili, e vital, în contextul regional

ro

16 Feb, 2015 21:44 1150 Marime text
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat, în această seară, la TVR, că în contextul actual regional, ambele servicii de informaţii, SRI şi SIE trebuie să primească imediat directori civili, precizând că este vital să se întâmple acest lucru pentru că e vorba de instituţii de siguranţă naţională.

„Mai ales privind şi la situaţia regională, la situaţia de securitate, ambele servicii, SRI şi SIE trebuie să primească imediat directori civili. Imediat, este vital să se întâmple, pentru că discutăm de instituţii de siguranţă naţională. România are două servicii de informaţii extrem de puternice, SRI şi SIE. Mai are, de asemenea, servicii de informaţii departamentale care sunt şi ele foarte puternice, şi, practic, nu sunt controlate, au autonomie foarte mare şi legile siguranţei naţionale trebuie să aducă sub controlul real activitatea lor”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte s-a referit şi la declaraţiile Elenei Udrea despre „conducători de instituţii”. „Într-o instituţie, un om poate greşi, dar asta nu înseamnă blamarea instituţiei. Instituţia, niciodată nu am să spun că SRI este o instituţie compromisă. Poate fi un om, pot fi doi, a fost cazul de la Prahova, dar SRI-ul singur şi i-a descoperit, şi i-a gestionat şi i-a dat pe mâna Parchetului, Dincolo, CSM are mijloace, inspecţie”, a precizat Băsescu.

Despre reformarea acestor instituţii, Traian Băsescu a amintti faptul că a trimis un set de legi pentru servicii, din 2006, dar „niciodată, în Parlament nu a avut suficientă susţinere pentru a fi dezbătute”, şi a adăugat că din 2006, „au trecut aproape nouă ani de când a trirmis acel set de legi, iar acum, probabil că multe dintre articole trebuie ajustate”.


Sursa foto: radu-tudor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii