Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu se alege cu un nou dosar penal

ro

12 May, 2016 13:15 2256 Marime text
Fostul liberal Sorin Roșca Stănescu a anunţată, astăzi, că îl va da în judecată pe Traian Băsescu, pe motiv că fostul președinte îl acuză că l-ar fi șantajat și amenințat. Anunțul a fost făcut de Stănescu, pe pagina sa de Facebook.
 
”Marți, Traian Băsescu a comis-o. În aceste circumstanțe, (...) îl chem în instanță, pentru ca justitia să-și spună cuvântul. Cine minte? L-am șantajat eu vreodată pe Traian Băsescu? Sau acesta dezinformează opinia publica și recidivează, acuzându-mă, fără niciun temei, de fapte extrem de grave care, dacă ar fi reale, ar trebui să aibă drept consecință condamnarea mea de către justiție?”, a scris Roșca Stănescu.
 
”Subsemnatul, Sorin Roşca Stănescu, informez, pe această cale, opinia publică asupra deciziei pe care am luat-o, azi, de a-l chema în judecată pe Traian Băsescu, după ce m-am consultat, în prealabil, cu avocatul meu, domnul Dan Chitic.
Domnul Traian Băsescu, în cursul unui dialog purtat în studioul România TV cu realizatorul Andreea Creţulescu, a făcut, marţi, afirmaţia că l-aş fi şantajat şi ameninţat. Evenimentul la care se referă s-ar fi petrecut în anul 2005 şi ar fi constat într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu acesta, convorbire vizând reţinerea de către procurori a regretatului Dinu Patriciu. Fac precizarea că, în calitate de preşedinte, în acelaşi an, domnul Traian Băsescu a lansat împotriva mea o acuzaţie similară, motiv pentru care a fost invitat în faţă Clubului Român de Presă, solicitându-i-se să facă precizările necesare şi să prezinte probe. Întrucât nu a reuşit să prezinte nicio proba şi nici nu a fost capabil să facă precizări, cât de cât concludente, în şedinţa Clubului Român de Presă s-a convenit, împreună cu domnul Traian Băsescu, că, imediat după încheierea întâlnirii, acesta să facă o declaraţie presei, în sensul că acuzaţiile sale împotriva mea nu se susţin. Câteva minute mai târziu, domnul Traian Băsescu, după ce s-a despărţit de membrii Consiliului de Onoare al Clubului Român de Presă, a ieşit glonţ din sala de şedinţe, a refuzat să facă vreo declaraţie şi a plecat la Cotroceni. În aceste circumstanţe, i-a revenit preşedintelui de atunci al CRP, domnului Cristian Tudor Popescu, obligaţia jenantă de a declara presei ceea ce ar fi trebit să declare Traian Băsescu.
Am decis atunci, şi am făcut public acest lucru, să nu îl dau în judecată pe Traian Băsescu, care oricum se făcuse de ras în primul sau an de mandat şi în prima să confruntare cu un director de ziar, dar l-am avertizat că, dacă recidivează, nu va mai fi iertat.
Marţi, Traian Băsescu a comis-o. În aceste circumstanţe, îmi ţin cuvântul dat şi îl chem în instanţa, pentru că justiţia să-şi spună cuvântul. Cine minte? L-am şantajat eu vreodată pe Traian Băsescu? Sau acesta dezinformează opinia publică şi recidivează, acuzându-mă, fără niciun temei, de fapte extrem de grave care, dacă ar fi reale, ar trebui să aibă drept consecinţă condamnarea mea de către justiţie? Cu această ocazie, solicit şi Parchetului să se autosesizeze şi să efectueze investigaţiile necesare pentru a limpezi lucrurile, în sensul de a confirmă sau infirmă săvârşirea de către mine a faptelor penale constând în ameninţare şi şantaj. Cu circumstanţă, în definitiv agravantă, că, dacă aşa ar stă lucrurile, şantajul şi ameninţarea s-ar fi produs chiar împotriva preşedintelui de atunci al României”, a spus Sorin Roşca Stănescu.
 
În 2013, Traian Băsescu - preşedinte pe atunci - l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu şi a cerut despăgubiri de 100 de lei. Preşedintele se teme că, după ce senatorul PNL a spus că ar fi luat mită, vor există "urmări deosebit de dăunătoare" pentru mandatul sau. Sorin Roşca Stănescu a declarat, în repetate rânduri, faptul că Traian Băsescu ar fi primit mită de la Roşia Montană Gold Corporation.
 
Sorin Roşca Stănescu, jurnalist şi fost senator al României, a fost condamnat în octombrie 2014 la doi ani şi patru luni de închisoare, în dosarul Rompetrol, în care faptele erau prescrise, acest fapt fiind semnalat chiar şi de procurorul de şedinţa.
 
Pe 25 iunie 2015, fostul senator liberal Sorin Roşca Stănescu a fost eliberat din penitenciar, după ce a executat aproape opt luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul "Rompetrol"
, scrie acesta.
 
Amintim că Sorin Roşca Stănescu a fost găsit vinovat de utilizare de informaţii privilegiate şi de constituire a unui grup infracţional organizat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii