Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu pune în discuţie dizolvarea Parlamentului

ro

12 Dec, 2013 12:27 2208 Marime text
„Este exclus ca atunci cand vorbesti de modificarea Codului penal si cand vorbesti de o lege a amnistiei si gratierii, este exclus ca liderii celor doua partide de la putere sa nu stie. De altfel Antonescu a anuntat public ca sustine modificarile la Codul penal. E o invitatie la furt fara sa ai teama de consecintele legii", a declarat joi dimineata presedintele Traian Basescu, invitat la emisiunea Adevarul Live. Traian Basescu a mai spus ca „Acciza pe combustibil si ceea ce eu am sesizat ca nu era necesar si concentrarea banilor la ministerul lui Dragnea e insotita de aceasta modificare care ii scoate pe alesii locali, ei nu mai pot fi acuzati de conflict de interese. Acum primarul poate da contractul de milioane firmei sotiei, firmei copilului”.

„Astia sunt ca hotul pe care l-ai prins la furat. Ce sa faca hotul? Lasa ceasurile la iesire si fuge", a mai comentat Traian Basescu.

Traian Basescu a mai spus, in deschiderea emisiunii, ca "Nu suntem chiar ultimii din Europa. Daca priviti diverse paliere o sa va vedeti ca la unele chiar ne apropiem de mijloc. In Romania nu s-a ajuns la tunurile care s-au dat in Occident, in banci. Am vrut sa dau un semnal, ca poate ne uitam mai bine la noi."

„Daca promulg modificarile la Codul Penal, as avea o pace extraordinara, si eu si dumneavoastra. Dar e foarte grea pacea cand punctele de vedere sunt atat de diferite in ceea ce priveste cum trebuie sa arate institutiile statului. Nu spun ca eu sunt un sfant. Este legal, dar controversat felul in care am primit apartamentul din Mihaileanu. Acum e controversa cu terenul fiicei mele. Ce puteam sa fac acum? Sa spun: mai baieti, trec codul asta, dar lasati si voi cu comisia. Nu am nicio emotie cu comisia asta. Se va arata cum sa cumperi teren legal. E o copilarie."

„Chiar cred in agricultura, unde nu se castiga usor banii. Dar este o solutie pentru multi, mai ales cu banii europeni care vin. Cu o conditie, sistemul bancar sa ii ajute pe tineri sa cumpere terenuri."

„Eu cred ca socul si dezbaterea publica vor face ca Parlamentul sa reanalizeze aceste legi”

„Am vazut reactia Comisiei Europene si a aliatilor nostri. Romania daca ar ramane modificarile la Codul Penal ar iesi din criteriile de la Copenhaga si ar fi foarte grav, ceea ce ar impune dizolvarea Parlamentului."

„Eu sper ca Parlamentul realizeaza ceea ce a facut si va renunta la aceste modificari. Daca ar fi mentinute, sanctiunile pornesc imediat, de la suspendarea dreptului nostru de vot in Consiliul European, Consiliul Uniunii Europene si probabil in Parlamentul European. Probabil ca s-ar merge si pana la suspendarea fondurilor europene, ar fi o situatie dramatica. Am fi in afara Uniunii Europene."

Sursa HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii