Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu Mi-aş dori un Guvern care să fie cinstit cu românii, iar justiţia să câştige bătălia cu politicul

ro

01 Jan, 2014 15:23 1057 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte ca în 2014 justiţia să câştige bătălia cu politicul, dar vrea şi un Guvern ''care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă''.


''Trebuie să vă spun că cel mai mult mi-aş dori să fie anul în care justiţia să câştige bătălia cu politicul, pentru că anul trecut, în 2012 şi în 2013, politicienii au crezut că pot să pună sub control justiţia. Este prioritatea zero - pentru mine, în orice caz - în 2014. Pe urmă, mi-aş dori să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă. Mi-aş dori mult să se absoarbă cu viteză şi cu corectitudine fondurile europene. Mi-aş dori mult ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii, să gândească la relaţia noastră viitoare cu Republica Moldova. Eu cred că anul 2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu Pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, o cultură, o limbă, care toate sunt legate de România şi de poporul român'', a spus Băsescu, marţi noaptea, la Predeal, unde şi-a petrecut, alături de familie, Revelionul.

El îşi mai doreşte ca în 2014 actuala majoritate ''să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru români, şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea''.

''Mi-aş mai dori tare mult ca 2014 să fie un an în care să facem un efort la nivel politic să ne redobândim credibilitatea pe care am avut-o în 2010. Loviturile date justiţiei, statului de drept în ultimii doi ani de actuala majoritate au diminuat mult din încrederea partenerilor noştri în România. Şi mi-aş dori ca în 2014 aceşti oameni să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru români, şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea. (...) Mi-aş dori ca românii să aibă mai multă încredere în ei, (...) pentru că România este o ţară locuită de un popor cu o istorie de care poate să fie mândră. Mi-aş dori, de asemenea, ca românii să înţeleagă că prosperitatea nu vine peste noapte, mi-aş dori ca românii să fie mândri că au trecut, probabil, cel mai rapid peste criza din 2009-2010 - uitaţi-vă la alte ţări cum se chinuie şi acum să revină pe pieţele internaţionale'', a susţinut Băsescu.

Şeful statului spune că îşi doreşte ca în acest an să-şi predea mandatul către un preşedinte care să continue procesele de modernizare a statului.

''Mi-aş dori tare mult ca 2014 să fie cu un sfârşit de an în care să-mi predau mandatul către un preşedinte care să continue ce n-am reuşit eu să termin, procesele de modernizare a statului, adică o Constituţie revizuită şi modernizată, care să răspundă zilei de astăzi şi următorilor 10 ani. Mi-aş dori ca un guvern să facă, stimulat de viitorul preşedinte, o reorganizare administrativă în folosul românilor, şi nu al baronilor, şi mi-aş dori tare mult ca România să se aşeze la locul ei, acolo unde figurează ca mărime, pe locul 6-7 în Europa, să fie a 6-a, a 7-a ţară şi ca putere economică, ca performanţă'', a mai spus preşedintele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii