Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu La Liga lui Mitică merge să câştigi la masa verde; eu vreau mai multe voturi cu "nu"

ro

13 Jul, 2012 08:02 1025 Marime text

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi seară, că el nu doreşte să câştige referendumul din 29 iulie "la masa verde", menţionând că obiectivul său este să obţină mai multe voturi cu "nu" demiterii sale din funcţie.

"Obiectivul meu este să obţin mai multe voturi cu nu, pentru nedestituirea preşedintelui. Eu nu sunt un om care să se ascundă sub un prag. (...) Obiectivul meu este să obţin un vot mai mult pentru rămânerea în funcţie decât împotrivă", a declarat Băsescu, la TVR.
El a afirmat că în cazul în care va exista un anumit prag de prezenţă pentru ca referendumul să fie validat, el nu le va cere românilor să nu voteze, pentru că ar fi "un gest laş". "Pe de altă parte, nu-i cinstit ca unui preşedinte după opt ani de mandat, din care ultimii trei ani, ani de criză, să-i ceri să aibă 51% din voturile electoratului. Este foarte greu. Dar nu vreau să rămân în funcţie la masa verde. Ştiţi cum e când eşti campion la masa verde, la fotbal? La Liga lui Mitică merge. (...) La Liga lui Mitică merge să câştigi la masa verde", a completat preşedintele suspendat.
El şi-a exprimat convingerea că românii nu vor spune 'da' destituirii preşedintelui, dacă ştiu că acest lucru este parte a unui "joc murdar". "Până la urmă, prin acest referendum, preşedintele este la judecata poporului. Cum vor judeca, aşa se va întâmpla. Pentru mine nu are relevanţă (dacă va exista un prag electoral al prezenţei pentru validarea referendumului - n.r. ). Eu am obligaţia să stau în faţa românilor şi să respect rezultatul referendumului. Este foarte rău că, deşi a început campania pentru referendum, nu ştiu în ce condiţii se va valida", a spus Băsescu. AGERPRES.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii