Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu îl atacă dur pe Ponta El trebuie să facă frumos, ca maimuţica

ro

23 Sep, 2010 08:44 1171 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat, din nou, pe Victor Ponta, preşedintele PSD. Pe lângă referirile la negocierea dintre PSD şi PDL de la Legea pensiilor, şeful statului a povestit la B1 TV că actualul preşedinte al PSD i-ar fi cerut sprijinul în 2008 pentru Primăria Capitalei.

"Victor Ponta e nimic pentru partid. El încearcă să se legitimeze prin acţiuni din acestea kamikaze. El trebuie să facă frumos pentru Adrian Nastase, pentru Ion Iliescu. El trebuie să facă frumos, ca maimuţica să placă la foarte mulţi din PSD ca să rămână şef de partid, pentru că el nu controlează nimic", a declarat Traian Băsescu, invitat la B1TV.

Preşedintele României a continuat cu criticile la adresa liderului PSD, ajungând la un limbaj colorat: "Până acum credeam că doar faţa îl arată ca imatur, dar acum constat că şi pregătirea lui politică, capacitatea lui de a înţelege cum se face politică".

"Omul acesta a venit preş la mine în birou şi mă întrebă: M-aţi putea sprijini la Primăria Capitalei. Nu, pentru că nu ai şanse. A venit în 2008 la mine în birou, nu la Golden Blitz. Era preş la mine în birou. I-am spus: Nu candida că nu ai şanse, dându-i de înţeles că nu sunt dispus să îl sprijin.
Tot el discuta înainte de alegerile din partidul lor, un post de ministru", a declarat preşedintele la B1 TV.

"Da, a venit să lingă preşul la mine. De circa 8 luni, tot aştept să apară decenţa din partea lui. De aceea am ajuns la acest limbaj. Nu pot să-i mai tolerez obrăznicia când ştiu câte paralele face", a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus că este imposibil ca un lucru negociat de liderul de grup să nu fie ştiut de preşedintele partidului, însă lui Ponta i-a fost frică să nu se afle de la PDL sau a simţit reacţie premierului care a fost reticent la a împărţi banii în acest fel sau din caza poziţiei sale fragile în conducerea PSD.

Nici Crin Antonescu, liderul PNL, nu a fost cruţat de Traian Băsescu: se pare că acesta a devenit şi el obraznic, după ce a venit să îi ceară ajutorul. "Pe Crin l-am ajutat într-un moment de criză al lui să candideze. Era deputat de Tulcea şi organizaţia nu l-a mai primit să candideze, în 2004. M-a rugat dl Stolojan să am grijă că a avut o situaţie grea. De aceea îmi e puţin dificil să le tolerez agresivitatea şi obrăznicia", a declarat preşedintele

sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii