Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:04 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Băsescu E poate mai bine ca Hayssam să colaboreze cu justiţia

ro

19 Jul, 2013 17:50 798 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu face, începând cu ora 17.30, declaraţii de presă de la Palatul Cotroceni.

Iată principalele declaraţii ale şefului statului:

-În spaţiul public s-au pronunţat demnitari, foşti miniştri, foşti şefi de servicii şi trebuiesc clarificate unele aspecte pentru că altfel riscăm să fim apreciaţi mult mai prost decât merităm de către partenerii noştri din UE, din NATO. Aş vrea să clarific de ce comunicatul a venit de la preşedinţie. Pentru că era vorba de readucerea în ţară a unui condmant pentru terorism, terorismul fiind un atribut primordial al CSAT, care este prezidat de către preşedintele României.
-Când a fost vorba de accindetul din Muntenegru a fost o problemă a Guvernului. Iar aici era vorba de un terorist, deci o responsabilitate directă a mea. Cu atât cu cât operaţiunea putea să reuşească sau nu  şi atunci nu cred că ar mai fi ieşit atâţi politicieni care să spună ce au făcut ei prin ministere.
-Nu confim, repetm nu confirm că Omar Hayssam a fost preluat din Siria. Nu confirm că a fost repatriat cu un avion al armateri române, nu confirm că a fost repatriat în baza unui acord de extrădare.

-Comunicatul începe istoria lui Hayssam din momentul în care structuri de siguranţă naţională l-au predat poliţiei azi-dimineaţă.
-O astfel de operaţiune nu se putea desfăşura într-o zi, o săptămână sau trei luni. A fost un efort al unui colectiv foarte mic de oameni care, de mai bine de 5 ani, se ocupă de acest proces de aducere a lui Hayssam în ţară.

-Când a plecat Omar Hayssam nu avea niciun mandat de a nu părărsi ţara, nu discut de ce, şi nu se ceruse vreun sistem de supraveghere al unei instituţii. În 2006 Hayssam putea fi acuzat doape pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Pentru instituţiile de forţă ale statului, Hayssam a devenit o problemă fundamentală atunci când a fost condamnat pentru terorism, condamnare ce s-a produs în 2008 şi atunci a fost obligaţia structurilor de securtiate de a-l aduce acasă pentru a se îndeplini dispoziţiile justiţiei.

-Vreau să felicit instituţiile implicate în efortul de acest 5 ani că sunt singurele care nu vorbesc şi nu fac declaraţii publice.

Sursa: RTV.NET

Ti-a placut articolul?

Comentarii