Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu, despre scandalul privind Codul silvic „Se încearcă punerea în spatele unor nou-veniți la putere”

ro

14 May, 2015 15:38 1317 Marime text
 
Fostul președinte Traian Băsescu a adus astăzi într-o intevenție telefonică în cadrul emisiunii „Talk B1” o serie de lămuriri cu privire la postarea făcută anterior pe Facebook, legată de afirmațiile făcute de premier în contextul scandalului Codului sivic.

Fostul președinte consideră că aceste afirmații au fost lansate din dorința de a arunca responsabilitatea asupra lui Klaus Iohannis, punând „în cârca altora efectele corupției din guvernarea Năstase”.

„Dorința de a arunca peste gardul Controceniului o problemă care, în niciun caz, nu este a lui Iohnannis. Dacă Iohannis a greșit cu ceva e că nu a dat o explicație publică de ce a întors legea. Rădăcinie firmei austriece în România sunt în 2003. La guvernarea Năstase a fost o practică, pădurile, date pe zece ani unei firme austriece, petrolul, dat pe zece ani și nu s-a mai făcut rediscutarea redevenței. Oamenii aceștia încearcă acum să pună în cârca altora efectele corupției din guvernarea Năstase. Încearcă să pună în spatele unor nou-veniți la putere responsabilitatea pentru ce au făcut în mandatul lui Năstase”, a declarat Băsescu. 

„În timpul madatului meu a fost bătălia gaterelor ilegale. SRI a dat informații continuu guvernului și președinției legat de faptul că se fac exploatări ilegale. Aici nu discutam de exploatări ilegale, ci de faptul că se fac exploatări abuzive cu acoperire legală. Urmărind dezbatarea publică eu cred că se urmărește o schmbarea a legii, o îmbunătăție a punerii sub control a ce se întâmplă cu pădurile. Trebuia îmbunătațit mai demult Codul silvic, sunt convins că și acest Cod silvic lasă loc de îmbunătățiri. Eu aș limita la 30% cifra de afaceri pe afacerile cu lemn, pentru a pune sub control tăierile”, a mai spus fostul președinte. 




Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii