Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu, atac la Ponta şi Tăriceanu

ro

22 Apr, 2015 21:20 1278 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că premierul Victor Ponta decredibilizează Senatul prin încercarea sa de a îl salva pe Dan Șova din mâinile justiției, prin intermediul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Declarații fostului președinte vin în contextul situației critice care s-a creat la Senat privind decizia CCR care obligă Camera să redacteze și să publice în Monitorul Oficial hotărârea cu privire la votul din 25 martie privind solicitarea DNA de reținere și arestare preventivă pe numele lui Șova.
 
Astfel, Traian Băsescu afirmă că Tăriceanu are un comportant „slugarnic” față de Victor Ponta, iar situația seamănă cu discreționarismul Parlamentului din vara anului 2012.
 
„Prim-ministrul Victor Ponta duce, prin preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, o luptă acerbă pentru a-l salva din faţa justiţiei pe senatorul Şova. Oricine are dreptul să-şi apere un prieten, dar fără a implica instituţiile statului şi cu atît mai puţin compromiţîndu-le, aşa cum face acum domnul Tăriceanu cu Senatul. Ce face domnul Tăriceanu din slugărnicie faţă de domnul Victor Ponta seamănă izbitor cu discreţionarismul Parlamentului din vara anului 2012. Oare de ce a ajuns atît de preţios pentru domnul Ponta senatorul Şova, încît să sacrifice credibilitatea Senatului?”, a scris Băsescu pe rețeaua de socializare.
 
Președintele Senatului a semnat, azi, hotărârea privind votul de respingere a solicitării DNA din 25 martie în cazul senatorului PSD Dan Șova, fiind publicată în Monitorul Oficial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii