Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu a promulgat legea prin care se reglementează referendumul de demitere a președintelui

ro

09 Apr, 2012 22:11 727 Marime text

Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți, cu 165 de voturi "pentru", un vot "contra" și o abținere, reexaminarea Legii privind organizarea și desfășurarea referendumului.

Referendumul este valabil dacă la acesta participă jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, se arată în proiectul de lege retrimis Parlamentului de către președintele Traian Băsescu.

Potrivit modificărilor din lege, avizul consultativ al Parlamentului asupra textului referendumului trebuie exprimat în maximum 20 de zile și dacă Parlamentul nu trimite avizul, președintele statului are voie să emită decretul de organizare a referendumului.

Actul normativ mai prevede organizarea și că dacă referendumul ale loc simultan cu alegerile locale, parlamentare, prezidențiale sau europarlamentare, votul are loc în aceleași secții de votare.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 http://newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii