Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barza mutată prin ordin de ministru a rămas fără cuib

ro

14 Mar, 2015 15:34 1510 Marime text
Barza care avea cuib de 30 de ani pe stâlpul unui localnic din Argeş a fost mutată, la cererea lui, în capătul satului. Şi nu oricum, şi a fost nevoie de un ordin de ministru pentru ca acest lucru să fie posibil.

Cuibul a devenit celebru după ce s-a aflat că pentru mutarea lui de pe un stâlp pe un altul a fost nevoie de avizul Academiei Române şi de un ordin dat de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi publicat în Monitorul Oficial, conform prevederilor legale în vigoare. Din păcate, echipa de specialişti venită să mute cuibul l-a distrus în timpul operaţiunii înregistrate video de jurnaliştii de la televiziunea menţionată.

După ce cuibul a fost rupt, lucrătorii au mai încercat să salveze câte ceva.

Urmeză că o echipa de control de la Agenţia de Mediu să vină în inspecţie la resturile cuibului mutate pe noul stâlp, după care să întocmească un raport.

Cu ce consecinţe, rămâne de văzut, în condiţiile în care nerespectarea prevederilor legii şi distrugerea unui cuib constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă, conform ziare.com.

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii