Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barcă în derivă în apele teritoriale italiene 99 de migranţi sirieni salvaţi de o navă a Gărzii de Coastă (video)

ro

25 Aug, 2013 13:53 4088 Marime text

Politistii de frontiera de pe pe nava "Stefan cel Mare" MAI 1105, aflata in misiune in Italia, in cadrul Operatiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonata de Agentia FRONTEX,au salvat 99 de migranti aflati pe un pescador de mici dimensiuni.
In cadrul aceleiasi operatiuni, la inceputul lunii august, nava P.F.R. a depistat in apele teritoriale italiene o alta  ambarcatiune cu 95 migranti sirieni la bord.
Scopul principal al Operatiunii Maritime Comune AENEAS 2013 este de combatere a migratiei ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene.

In seara zilei de 23 august 2013, nava "Stefan cel Mare", aflata in misiune de patrulare, in cadrul Operatiunii Maritime Comune AENEAS 2013 coordonata de Agentia FRONTEX (Agentia Europeana pentru Gestionarea Cooperarii Operationale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) a detectat si interceptat, un pescador de mici dimensiuni, aflat in deriva in apele teritoriale italiene, la bordul caruia se aflau foarte multe persoane.

O ambarcatiune de mici dimensiuni de la bordul MAI 1105 a fost trimisa pentru a identifica nava, ocazie cu care politistii de frontiera au constatat ca este un pescador din lemn, fara pavilion, supraincarcat cu migranti si care plutea in deriva.

Toti cei 99 de imigrantii au fost transferati la bordul navei MAI 1105 -"Stefan cel Mare", unde personalul Politiei de Frontiera Romane le-a acordat asistenta si primul ajutor.

Imigrantii, 73 de barbati, 9 femei si 17 minori, au declarat ca sunt sirieni si ca intentionau sa ajunga in Sptatiul Schengen.

Pe timpul imbarcarii migrantilor la bordul MAI 1105, in timpul deplasarii la locul de debarcare, cat si pe timpul debarcarii, (activitati desfasurate pe mare) nu au fost probleme, activitatile desfasurandu-se in siguranta atat pentru migranti, cat si pentru echipaj. La finalizarea actiunii de salvare, nava "Stefan cel Mare" MAI 1105 si-a reluat misiunea de in cadrul operatiunii Frontex.

Reamintim ca, in noaptea de 7/8 august 2013, politistii de frontiera de pe pe nava "Stefan cel Mare" MAI 1105, aflata in misiune in Italia in cadrul Operatiunii Maritime Comune AENEAS 2013, au salvat 95 de migranti sirieni aflati pe un pescador de mici dimensiuni, supraglomerat si in deriva.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii