Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul suspectat de Ebola s-a scăldat în Marea Neagră DSP Constanţa - „Am prelevat în acea perioadă analize de apă“

ro

10 Aug, 2014 16:47 3124 Marime text
Autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică în cazul bărbatului suspectat de infectare cu virusul Ebola, după ce a reieşit că acesta a fost în Vama Veche după ce s-a întors din Nigeria.
Conform procedurilor, urmează să fie verificate, din punct de vedere medical, toate persoanele cu care bărbatul de 51 de ani a intrat în contact după revenirea în ţară. În astfel de cazuri, pacientul a fost izolat şi transferat în condiţii speciale de siguranţă de la Spitalul Judeţean Ploieşti la Institutul „Matei Balş“ din Capitală. Aici, în urma probelor recoltate, se va stabili, în cel puţin 72 de ore, dacă este sau nu infectat cu virusul Ebola.

„Din informaţiile care au ajuns şi la urechile noastre, bărbatul care este suspectat de Ebola ar fi stat la Vama Veche în perioada 25-30 iulie, perioadă în care noi chiar am efectuat câteva teste de control a calităţii apei. Noi am prelevat în acea perioadă analize de apă, unde nu a ieşit nimic anormal, dar aşteptăm rezultatele de la institutul Matei Balş din capitală“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii