Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul care a agresat cu un cuțit doi polițiști la Bruxelles, inculpat pentru tentativă de asasinat terorist

ro

06 Oct, 2016 21:33 1249 Marime text
Bărbatul de 43 de ani care a agresat și rănit ieri cu un cuțit doi polițiști la Bruxelles a fost inculpat joi pentru 'tentativă de asasinat într-un context terorist' și pentru 'participare la activitățile unei grupări teroriste', a anunțat Parchetul federal belgian într-un comunicat, citat de Agerpres.
 
Suspectul, Hicham Diop conform unei surse judiciare, a fost plasat în arest preventiv. În cadrul anchetei deschise după agresiunea survenită în comuna bruxelleză Schaerbeek, fratele său mai în vârstă, născut în 1970, Aboubaker, a fost 'privat de libertate' miercuri după-amiază, precizează comunicatul.
 
Hicham Diop, un fost adept de 'kick-boxing' cu o statură impozantă, s-a aruncat miercuri la prânz asupra a doi polițiști — un bărbat și o femeie — care circulau în apropiere de un spital, lovindu-i cu un cuțit. Unul dintre polițiști a fost rănit 'în stomac', iar celălalt — 'la gât', însă au părăsit deja spitalul, conform primarului din Schaerbeek, Bernard Clerfayt.
 
Bărbatul de naționalitate belgiană, care a fost militar până în 2009 conform unei surse apropiate de dosar, a fost reținut în apropiere, nu fără probleme, de o a doua patrulă. După ce el i-a spart nasul unui polițist, colegul său a trebuit să îi tragă un glonț în picior pentru a-l neutraliza.
 
Capetele sale de acuzare confirmă versiunea Parchetului federal, care a explicat miercuri că "rezultatele provizorii ale anchetei arată că ar fi vorba de un posibil atentat terorist".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii