Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii şi reţineri pentru trafic de minori şi proxenetism în judeţul Constanţa!

ro

23 May, 2016 13:54 2801 Marime text
La datele de 22 şi 23 mai 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor Enache Dănuţ, Timofte Andrei-Cristian, Timofte Leli, Timofte Anca-Liviana, Timofte Cosmina-Luminiţa, Nicola Iulian-Răzvan Şi Rusu-Bîrlă Daniel-Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna noiembrie 2015, inculpatul Enache Dănuţ a constituit  împreună cu inculpaţii Timofte Andrei-Cristian, Timofte Leli, Timofte Anca-Liviana şi Timofte Cosmina-Luminiţa, un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi pe care l-au sprijinit inculpaţii Nicola Iulian-Răzvan şi Rusu-Bîrlă Daniel-Marian, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism pe raza judeţelor Constanţa şi Sibiu.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii au  recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual, în apartamente închiriate în municipiul Constanţa şi ulterior în municipiul Sibiu, mai multe persoane de sex feminin, minore şi majore,  obţinând beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către acestea.
 
La data de 22 mai 2016 procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, dintre care 12 în judeţul Constanţa şi 2 în Sibiu.
 
Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor substanţe pulverulente şi vegetale susceptibile a fi droguri, seminţe de canabis, o instalaţie pentru cultura de canabis, 3 arme cu aer comprimat, o cagulă, echipamente IT, 11 telefoane mobile, precum şi înscrisuri de interes pentru cauză.
 
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
 
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Inspectoratelor de poliție județene Constanţa și Sibiu.
 
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţistilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Brigada Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanţa.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii