Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbaţi reţinuţi pentru operațiuni ilegale cu programe informatice

ro

14 Jan, 2016 16:46 1253 Marime text
În decursul zilei de ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor  Vasile Ovidiu Amarandei şi Vasile Jicmon, pentru săvârșirea infracțiunilor  de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpaţi au montat pe terminalele mai multor ATM-URI aparţinând unor unităţi bancare de pe raza municipiului Iaşi, dispozitive confecţionate artizanal de capturare a cardurilor bancare şi de înregistrare a codurilor PIN. Ulterior, inculpaţii au efectuat în mod repetat, la diferite intervale orare, retrageri frauduloase de bani.
 
În autoturismul inculpaţilor  au fost găsite materiale folosite la fabricarea dispozitivelor de skimming, un card bancar şi un plic cu o substanță vegetală ce urmează a fi expertizată.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii