Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat trimis în judecată, după ce a fost agresiv într-o aeronavă cu destinaţia Otopeni

ro

19 Feb, 2016 17:15 1346 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Eduard-Leonard Marcopol sub aspectul săvârşirii infracţiunii de săvârşire de acte de violenţă psihică şi fizică asupra unor persoane şi asupra personalului navigant, aflate la bordul unei aeronave civile în zbor.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în data de 27 august 2015, ora 18:35, inculpatul s-a îmbarcat la Bruxelles, într-o aeronavă cu destinaţia Otopeni-Bucureşti. În timpul zborului, când personalul navigant a servit mâncare şi băuturi, acesta a devenit recalcitrant şi a adresat însoţitoarelor de bord şi altor pasageri din aeronavă insulte şi ameninţări.
 
De asemenea, după refuzul unei însoţitoare de bord de a-l servi cu alcool, inculpatul a devenit agresiv, comiţând acte de violenţă fizică asupra acesteia. Comportamentul agresiv şi ameninţător al inculpatului la bordul aeronavei a fost de natură să pună în pericol siguranţa pasagerilor şi a zborului astfel că, la ora 22:30, comandantul aeronavei a aterizat forţat pe aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, unde inculpatul a fost debarcat cu ajutorul organelor poliţiei de frontieră.
 
Paguba creată companiei aeriene prin aterizarea forţată a aeronavei este în sumă de 10.000 euro, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.
  
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Sursa foto: business24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii