Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat trimis în judecată. Cerea bani pentru a ajuta la obținerea unei programări rapide la examenul de permis de conducere

ro

01 Feb, 2018 12:30 1400 Marime text
Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a numitului B.G.D., persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Potrivit DGA, în fapt,  inculpatul B.G.D. a solicitat și a primit de la martorul denunțător R.N. mai multe sume de bani, lăsându-l să creadă că are influența și va interveni pe lângă funcționari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Galați în scopul obținerii unei programări preferențiale, la o dată favorabilă, în vederea susținerii examenului auto pentru categoriile ”C” și ”E” și facilitării obținerii permisului de conducere.

Astfel, în luna septembrie 2016, inculpatul a solicitat și a primit de la denunțător suma de 100 de lei în vederea obținerii unei programări la o data favorabilă. Ulterior, la data de 22.02.2017, a mai solicitat și a primit de la aceeași persoană suma de 250 euro în vederea facilitării obținerii permisului de conducere. Din această sumă, a reținut 50 de euro pentru a obține o programare a examenului auto la o data convenabilă, restituind diferența de 200 de euro.

Totodată, la data de 12.04.2017, inculpatul a solicitat și a  primit de la martorul denunțător încă 250 euro pentru a interveni pe lângă un funcționar public din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Galați, cu care martorul urma să susțină examenul auto, în vederea facilitării promovării probei practice.

Precizăm că pe timpul cercetărilor față de inculpatul B.G.D. s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. - SJ.A. Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii