Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat din Constanța, depistat cu peste 6 kilograme de aur fără documente legale

ro

17 Feb, 2016 16:01 3679 Marime text
 
Ieri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au oprit pentru control un bărbat, de 34 de ani, din Constanța, care conducea un autovehicul. În urma controlului, poliţiştii au constatat că cel în cauză transporta bijuterii, motiv pentru care i-au solicitat documentele prevăzute de lege în acest sens.

Acesta a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire a mărfii pentru 1.772,57 grame de bijuterii de aur.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea transportată şi cea menţionată pe documentul de provenienţă, polițiștii au cântărit  bijuteriile, constatând o diferenţă în plus de 6224,76 grame bijuterii de aur, respectiv lănţişoare, brăţări, cercei, inele, pandantive, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă.

Conducătorul auto, administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa, a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, cele 6224,76 grame bijuterii din aur, în valoare totală de 1.182.560 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei bijuteriilor şi luarea măsurilor legale.


Sursa foto: alba24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii