Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat cercetat în stare de libertate pentru dare de mită

ro

30 Sep, 2016 13:58 2281 Marime text
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus trimiterea în judecată a inculpatului F.A., de 32 de ani, din localitatea Bățanii Mici, județul Covasna, cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
În fapt, la data de 12 septembrie, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJ.) Covasna au fost sesizați de către agentul de poliţie K.J., din cadrul Postului de Poliție Aita Mare - IPJ Covasna, cu privire la faptul că, în perioada 10-12 septembrie, F.A. i-a promis, în repetate rânduri sume de bani neprecizate, pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Întrucât F.A a fost refuzat în mod constant de către polițist, acesta i-a promis ulterior alte servicii (renovarea locuinței personale) și bunuri (material lemnos), pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.
 
F.A. fusese depistat în trafic, în noaptea de 10 septembrie, pe drumul comunal de pe raza localității Aita Mare, județul Covasna, în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibaţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior refuzând recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În urma sesizării agentului de poliție, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Covasna, au procedat la organizarea acţiunii de prindere în flagrant, în timpul căreia F.A. a reiterat promisiunile privind oferirea unor bunuri şi alte foloase neprecizate, pentru ca acesta să nu dispună împotriva sa măsurile legale, respectiv să nu-i întocmească dosar penal şi să nu-i suspende permisul de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii