Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat bănuit de furt din societăți comerciale, reținut de polițiști. Ce au descoperit agenții în urma perchezițiilor

ro

21 Feb, 2018 11:57 1498 Marime text
Marţi, 20 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară precum şi un mandat de aducere, pe numele unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de furt din societăţi comerciale.
 
La data de 5 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 17 au fost sesizaţi prin intermediul 112 de către o femeie, administrator al unei societăţi comerciale din sectorul 5,  cu privire la faptul că un bărbat necunoscut, profitând de neatenţia sa, a sustras un telefon mobil şi un portmoneu din imobilul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea.
 
Ulterior, la data de 15 ianuarie 2018, poliţiştii Secţiei 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că din sediul unei societăţi comerciale au fost sustrase două laptop-uri, de către o persoană necunoscută.
 
În urma administrării datelor şi probelor în cauză a fost identificat un bărbat în sarcina căruia a fost reţinută săvârşirea faptelor, prejudiciul total creat fiind estimat la 9.000 de lei.
 
Astfel, au fost puse în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul bănuitului precum şi un mandat de aducere emis pe numele acestuia.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează polițiștii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii