Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Barăci demolate în zona Midia din Năvodari

ro

04 Oct, 2016 14:10 3047 Marime text
În zona Midia din Năvodari, mai multe persoane vor rămâne fără acoperiş deasupra capului, întrucât barăcile în care locuiau vor fi dărâmate.

Potrivit informaţiilor noastre, încă din vară, persoanele în cauză au primit o înştiinţare potrivit căreia trebuie să evacueze terenurile ocupate abuziv, însă aceştia se pare că refuză să plece.

L-am contactat telefonic pe Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, care ne-a declarat următoarele:

„Acele terenuri sunt ale oraşului Năvodari. În primăvară, Consiliul Local a hotărât ca ele să fie date. Când am dat o astfel de hotărâre, a urmat o perioadă în care am discutat cu oamenii. Există persoane care sunt din Năvodari, dar acolo nu au decât grădini de vară. Mai sunt şi unii care sunt mai incorecţi, au făcut în aşa fel încât au construcţii insalubre, unde nu există apă, curent. În marea majoritate ei nu sunt din oraşul Năvodari. Au venit din alte zone, deoarece e litoralul mai aproape, îşi găsesc de muncă. Eu trebuie să aplic legea, terenurile trebuie redate oraşului Năvodari, îmi doresc să fie o zonă pentru tineret, reglementată legal”.


Florin Chelaru  ne-a spus că „a apărut o situaţia cu o familie care are 11 copii. Stau ilegal acolo, însă am hotărât să le dăm o cameră la Căminul social. Vom face o anchetă socială, vom vedea exact ce se întâmplă. În rest, cine a venit din alte zone trebuie să plece, nu pot sta aici”, ne-a declarat primarul oraşului Năvodari. 

UPDATE 1, ora 15.36

Primăria orașului Năvodari, împreună cu Consiliul Local și Direcția pentru Ajutor Social, vin în întâmpinarea nevoilor cetățenilor Anițan Mariana și Constantin Viorel care trăiesc în concubinaj alături de cei şase dintre cei 11 copii ai lor în zona Midia sat, oferindu-le acestora o locuință socială pe perioada necesară reintegrării sociale. Menționăm că cei doi concubini beneficiază deja de dosar de ajutor social, cantină socială, ajutor pentru un copil cu handicap, dosar pentru lemne de foc, pachete cu alimente de la UE și de la Primărie, ajutoare pentru copii care merg la școală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii