Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:14 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bank of Cyprus va intra sub autoritatea BNR. Iată cum

ro

24 Apr, 2013 08:11 889 Marime text
Autorităţile din România şi Cipru au ajuns la o soluţie în ceea ce priveşte sucursala din România a Bank of Cyprus. Aceasta va intra sub autoritatea BNR, iar depozitele vor fi protejate conform legii. Bank of Cyprus este închisă de peste două săptămâni şi caută un cumpărător.
Trecerea băncii sub „stăpânirea” BNR indică ori transformarea sa în subsidiară – firmă cu personalitate juridică românească – deci supusă autorităţii române în domeniu, ori achiziţionarea sa de o bancă deja prezentă în pe piaţa internă.
De altfel, surse din piaţă au susţinut că au fost refuzate două oferte până acum, de la  Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank.
„Am găsit o soluţie la problema Bank of Cyprus. Depozitele vor fi protejate de legea românească. Va mai dura câteva zile până vom finaliza aspectele tehnice şi apoi vom face publică rezolvarea pe care am identificată”, spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
Bank of Cyprus a intrat în 2007 pe piaţa din România şi deţine şi 9,9% din acţiunile băncii Transilvania. Cealaltă bancă cipriotă prezentă în România este Marfin, controlată de cei de la Laiki. Activele celor două bănci ajung la circa 1,3% din totalul activelor bancare de pe piaţa românească.
Sursa: ro.stiri.yahoo.com.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dumitru Pentilii 06 Apr, 2018 15:24 Cum pot scoate banii depusi la Cyprus Bank ?