Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani risipiţi de statul român. Sistemul SMISU nu funcţionează

ro

12 Feb, 2015 23:45 2441 Marime text
La mai bine de un an de la tragedia din Munții Apuseni, în care au pierit studenta la medicină Aura Ion și pilotul Adrian Iovan, un sistem care ar fi trebuit să ajute salvatorii de la inspectoratele pentru situații de urgență să îi găsească nu este, încă, implementat.
 
Banca Mondială a alocat, în anul 2008, 6,5 milioane de euro pentru Sistemul de Management Informațional pentru Situații de Urgență (SMISU) care trebuia finalizat în anul 2009. Inspectoratul general pentru Situații de Urgență (IGSU) era principalul beneficiar.
 
Oficiali din Ministerul Administrației și Internelor (MAI) au precizat pentru Evenimentul Zilei că România riscă să piardă acești bani și poate fi nevoită să îi înapoieze.
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) are un sistem informaţional pentru cazuri precum accidentul aviatic din Munţii Apuseni, însă acesta nu este finalizat şi nu a fost folosit, cu toate că a costat 6,5 milioane de euro şi ar fi trebuit să fie funcţional din 2009.
 
Este vorba despre Sistemul de management informaţional al situaţiilor de urgenţă (SMISU) care ar permite o mai bună coordonare şi comunicare între componentele ISU într-un caz de urgenţă. 
 
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii