Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băncile amenință cu sistarea creditării

ro

11 Sep, 2014 19:37 1948 Marime text
După ce Tribunalul din Galaţi a dat miercuri prima sentinţă definitivă în cazul unui credit contractat de la Volksbank în franci elveţieni şi a dispus convertirea acestuia în lei la cursul de schimb de la data acordării împrumutului, la care se adaugă o majorare de 10%, sistemul bancar a reacționat, amenințând cu sistarea creditării.

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor(ARB), Radu Gheţea, a afirmat: “Eu cred că astfel de sentinţe nu ajută deloc la redresarea creditării. Astfel de interpretări nu sunt de natură să redreseze activitatea de creditare. Atunci când vezi ce ţi se poate întâmpla nu te mai grăbeşti să începi creditarea. La nivelul CEC Bank nu avem astfel de probleme, dar în calitate de preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) transmit îngrijorarea sistemului”, a afirmat el, potrivit activenews.ro.

O parte dintre parlamentari vor să propună acte normative privind reglementarea relaţiei bănci-clienţi, care vin în favoarea clienţilor. Gheţea afirmă însă că astfel de legi ar duce la dispariţia sistemul bancar, notează activenews.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii