Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băgat în arest Poliţist pălmuit, uniforme rupte şi autospecială distrusă

ro

28 Aug, 2013 16:46 832 Marime text
Azi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul  N.C,cercetat sub aspectul a două infracţiuni de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, trei  infracţiuni de distrugere şi o infracţiune de lovire sau alte violenţe.

În sarcina acestuia s-a reţinut că în noaptea de 26 august, în jurul orei 01.10, a ameninţat şi a lovit cu palma peste faţă partea vătămată B.Ş, organ de poliţie în cadrul Oraşului Murfatlar şi a rupt uniforma de poliţist a părţii vătămate T.C.M, din cadrul Serviciului Poliţiei Locale, în timp ce aceştia se aflau în exerciţiul atribuţiilor de serviciu. Totodată, cu aceeaşi împrejurare, acesta a adus distrugeri autoturismului de serviciu al organelor de poliţie inscripţionat cu însemnele Poliţiei Locale Murfatlar,a adus distrugeri gardului şi căruţei părţii vătămate S.B, a provocat distrugeri la casa părţii vătămate N.M şi a lovit cu un par în zona capului pe partea vătămată S.B, cauzându-i acesteia leziuni care au necesitat pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale. Prin aceste  manifestări s-a adus atingere bunelor moravuri provocând scandal public şi a tulburat liniştea publică în localitatea Murfatlar.

Totodată, s-a dispus  punerea în mişcare a  acţiunii penală şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatele N.N şi N.C, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice,reţinându-se ca stare de fapt că,la data de 26.08.2013,împreună cu inculpatul N.C,  au adus distrugeri la casa părţii vătămate N.M şi s-au dedat la manifestări prin care s-au adus atingere bunelor moravuri provocând scandal public, cauzând prin conduita lor o stare de panică şi insecuritate în rândul comunităţii.
De asemenea, s-a dispus  punerea în mişcare a  acţiunii penală şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpaţii N.V.C, M.G, D.S.V, C.M.A şi C.C.L,cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, reţinându-se că  în noaptea de 26.08.2013, au folosit bâte,săbii şi cuţite, provocând scandal public, tulburând liniştea publică din localitatea Murfatlar.
În cursul zilei curente a fost  sesizată Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 29 de zile.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii