Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:19 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacteria E.coli cere măsuri de urgență în școli și grădinițe!

ro

27 Feb, 2016 23:13 2036 Marime text
 
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a anunțat că instituția pe care o conduce, împreună cu Ministerul Educației, vor pregăti un set de măsuri care vor fi comunicate în școli, în vederea respectării normelor de igienă, decizie luată în contextul cazurilor de sindrom hemolitic-uremic apărute la mai mulți copii.
 
Prezent, astăzi, la Spitalul Marie Curie, ministrul Cadariu a făcut un apel la responsabilitate și din partea cadrelor medicale, astfel încât cazurile de diaree severă cu complicații să fie transferate către centrele specializate, așa cum este și Spitalul ”Marie Curie” din Capitală.
 

"Nu am criticat în niciun fel modalitatea de recepție a cazurilor, de tratare a lor, dar atunci când se impune ele trebuie transferate către centrele superioare, așa cum se întâmplă în orice țară din această lume", a precizat ministrul.

 
În contexul în care ieri au fost date publicității concluzii preliminare ale Corpului de control al premierului, în legătură cu situația copiilor cu afecțiuni grave, transferați la Spitalul Marie Curie, ministrul a precizat că a făcut deja precizări legate de modul în care anumite probleme de management nu au funcționat, precizări pe care le susține.
 
Pe de altă parte, a spus ministrul, Corpul de control al premierului și Corpul de control al ministrului Sănătății desfășoară activități de verificare și în ce privește situația copilului adus, miercuri, de la Mioveni la Spitalul "Marie Curie", în acest caz confirmându-se suspiciunea de sindrom hemolitic-uremic.
 
Ministrul a menționat că în ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, dar nu de sindrom hemolitc uremic. El a reiterat apelul la responsabilitate și în cazul părinților subliniind importanța respectării normelor de igienă și de prepare a mâncării.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florentina 28 Feb, 2016 11:19 Sigur...hai s-o sucim acum ca sa iasa cum vrem. Incapabili si, mai grav, mincinosi.