Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacteria E-coli a fost depistată în probele recoltate de la mai mulți angajați ai Lactate Brădet

ro

15 Mar, 2016 20:54 1786 Marime text
 
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a transmis astăzi date către Ministerul Sănătății și Instituția Prefectului Argeș prin care s-a stabilit că bacteria E-coli a fost depistată în probele recoltate de la mai mulți angajați ai societății Lactate Brădet. Astfel, șapte dintre cele 19 probe de coproculturi recoltate de la angajații Lactate Brădet au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E-coli patogen, iar în trei dintre cazuri au fost identificate genele care provoacă sindromul hemolitic uremic, confirmat în cazul mai multor copii din Argeș, notează agerpres.ro.
 
În urma recoltării probelor, rezultatele au fost pozitive și la două dintre cele șapte probe recoltate de la angajații unui furnizor al Lactate Brădet, societatea Agrostar Farmex, într-un caz fiind identificate genele care provoacă sindromul hemolitic uremic.
 
Vă reamintim, că în ultimele două luni mai mulți copii din Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic au fost tratați la Spitalul „Marie Curie” din București.
 


Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii