Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi încep controalele la taberele de copii de pe litoral

ro

04 Jul, 2016 10:36 1394 Marime text
Azi încep controalele pe litoral: inspectorii sanitari ai Ministerului Sănătății iau „la puricat“ taberele de copii, apele de îmbăiere, punctele de prim ajutor și unitățile de turism și alimentație publică.

Acțiunea are loc în perioada 4 iulie - 2 septembrie și este desfășurată de comandamentul de control ce funcționează în coordonarea Inspecției Sanitare de Stat, fiind organizat de Ministerul Sănătății.

Potrivit informațiilor oficiale, nu mai puțin de 18 inspectori din mai multe județe ale țării au fost deja detașatți pe litoral, pentru a sprijini Direcția de Sănătate Publică din Constanța. Sunt planificate mai multe acțiuni de control și supraveghere sanitară a taberelor de elevi și studenți, a apelor de îmbăiere, a organizării punctelor de prim ajutor și a unităților de turism și alimentație publică.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că „obiectivul general al acestui comandament de control îl reprezintă monitorizarea permanentă a taberelor școlare, precum și asigurarea conformității unităților turistice cu normele de igienă și sănătate publică. Inspectorii sanitari vor lucra pentru diminuarea și eliminarea riscurilor la adresa sănătății publice".

Conform sursei citate, eventualele deficiențe ori nereguli ce se vor descoperi vor fi sancționate conform legislației în vigoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii