Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatura.com Avocatele până în 30 de ani vor fi obligate să poarte batic în sala de judecată

ro

05 Oct, 2015 22:40 2014 Marime text
Toamna aduce schimbarea la faţă a avocaturii româneşti. După ce mai mulţi judecători s-au plâns la Ministerul Justiţiei că nu sunt lăsaţi să-şi facă treaba de farmecele avocatelor care pledează cauzele clienţilor lor, avocatele până în 30 de ani vor fi obligate să poarte batic pentru a nu afecta independenţa şi imparţialitatea instanţelor.
"Când vine în faţa ta o avocată de 25 de ani, şi începe să-şi etaleze toate cărţile - şi părţile - câştigătoare, e aproape imposibil să nu îi dai dreptate, chiar dacă clientul ei şi-a violat cu o seară înainte bunica, după care i-a jucat banii de pensie la păcănele. Şi noi judecătorii suntem oameni, nu suntem sfinţi, şi nici roboţi. Cum să refuzi o femeie frumoasă? Aşa că, în discuţiile avute atât cu CSM, cât şi cu Ministerul Justiţiei, am insistat ca avocatele să îşi ascundă părul şi celelalte podoabe. Poate pare un pic radical, dar din câte am înţeles şi în ţările arabe se procedează la fel, iar eficienţa justiţiei acolo este maximă. Şi nu întâmplător", a declarat hiperexcitat un judecător din Vaslui, pentru Avocatura.com.
Judecătorii susţin că solemnitatea şedinţei de judecată impune o ţinută decentă, iar aceasta presupune inclusiv acoperirea părului, la fel ca în Biserică.
"Dumnezeu e sus şi vede, inclusiv în instanţă. Nu ştiu ce li se predă acolo la Drept la particulară, nici ce cursuri de machiaj le ţin casele de avocatură, dar din ce-am văzut, ultimele generaţii de avocate sunt mai periculoase decât clienţii lor", a spus un judecător bătrân, revoltat.
Nu toţi magistraţii sunt însă de acord cu schimbarea la faţă a avocaturii. Asociaţia Tinerilor Judecători susţine, într-un comunicat remis Avocatura.com, că fără frăgezimea avocatelor tinere, justiţia ar fi hidoasă.
"Justiţia e oarbă, dar tinerele avocate sunt atât de frumoase încât le simte şi un orb. Practic, pentru ele ne trezim şi venim dimineaţa la muncă. Ni se pare aberant să le acoperim pe ele şi să o lăsăm dezvelită pe Paula Iacob".
 
Acesta este un pamflet și va fi tratat ca atare.
Sursa: avocatura.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii