Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Radu Mazăre - "Există proceduri de audiere. A plecat după ce s-a sfătuit cu specialişti"!

ro

06 Jan, 2018 21:41 4825 Marime text
Avocatul Tiberius Bărbăcioru a declarat în cadrul unui interviu la Antena3, că fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, ar fi fost sfătuit de experţi să părăsească ţara.
„Sunt convins că Radu Mazăre a cântărit atât opotunităţile cât şi riscurile în momentul în care a decis să plece din ţară. A fost un demers personal, nu s-a sfătuit cu avocaţii, probabil că s-a folosit de specialişti. 2017 a fost un an prost pentru Radu Mazăre, în care i-au fost deschise alte 4 dosare penale, toate seamnă între ele iar acuzaţiile au legătură cu activitatea de primar. Practic a semnat nişte documente care fuseseră anterior avizate de toate compartimentele din Primăria Constanţa”, a spus la Antena3, unul dintre avocaţii lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru.
Avocatul a mai afirmat că nici nu se bucură, nici nu îl felicită dar nici nu-şi judecă clientul pentru decizia de a pleca din ţară. Bărbăcioru mai spune că, în calitate de apărător, poziţia sa nu va fi  una comodă pentru următoarele termene din procesele lui Mazăre.
În ceea ce priveşte audierea lui Mazăre în noile dosare, patru la număr aflate în stadiu de urmărire penală, Tiberius Bărbăcioru afirmă că Radu Mazăre va putea fi audiat fie prin intermediul unei comisii rogatorii, fie prin videoconferinţă, că în ambele situaţii, acesta poate fi contactat.
Totodată, avocatul a precizat că până nu se ajunge la o condamnare definitivă nu se justifică emiterea unui mandat de arestare. "Doar daca se va sustrage executării unei pedepse, atunci s-ar justifica un mandat de arestare. În alte situaţii, dacă s-ar emite un astfel de mandat, s-ar putea considera prejudecarea cauzei", a mai afirmat Bărbăcioru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii