Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în cazul celor trei minore din Vaslui, care au ajuns la spital în comă alcoolică

ro

26 Jun, 2018 12:32 1826 Marime text


Avocatul Poporului
s-a sesizat din oficiu în cazul celor trei minore din Vaslui,care au ajuns la spital, în comă alcoolică.
 Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României, privind protecția copiilor și a tinerilor și a prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
 
PRO TV a difuzat, în 14 iunie 2018, reportajul intitulat „Trei fetițe din Vaslui au ajuns în comă alcoolică la spital: Au consumat vișine în alcool”, în care se relata cazul a trei minore care au mâncat, de foame, vișine în alcool, ajungând la spital în comă alcoolică.
Din materialul de presă a rezultat faptul că „trei copile din Vaslui au ajuns miercuri noapte la spital în comă alcoolică. Una dintre fetiţe, în vârstă de 8 ani, a fost găsită inconştientă pe o uliţă, în sat, iar surorile ei, de 3 şi 4 ani, erau în casă Ana Ungureanu, SAJ Vaslui a declarat că  din spusele localnicilor şi ale mamei, fetele au consumat vişine şi cireşe îmbibate în alcool. Copiii au fost preluaţi de ambulanţă şi sub tratament au avut o evoluţie favorabilă”.
Când au fost găsite, surorile aveau hainele murdare, şi - având în vedere condiţiile în care trăieşte familia - a fost anunţată şi Protecţia Copilului.

Fetele mai au 3 fraţi, cel mai mic de 1 an, cel mai mare de 13, iar tatăl este plecat la muncă, în Italia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii