Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul lui Radu Mazăre „Ne așteptăm să se propună emiterea unui mandat de arestare, dar el nu va rezolva și nu va dinamiza în niciun fel procesul penal“

ro

02 Jan, 2018 16:29 4469 Marime text
Tiberius Bărbăcioru, avocat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a precizat astăzi, la Antena 3, că este de așteptat să se propună emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Radu Mazăre, dar că acest demers juridic nu va rezolva și nu va dinamiza în niciun fel procesul penal, în starea în care se află acum. 

Nu există niciun fel de urgență. Dosarul nu s-a finalizat, nu există o hotărâre definitivă, pentru a se pune în executare vreun mandat de arestare în vederea încarcerării pentru executarea vreunei pedepse, așa că din punctul nostru de vedere nu ar fi niciun fel de urgență. Cu atât mai mult cu cât domnul Radu Mazăre a fost audiat, și-a spus poziția. Ne așteptăm, într-adevăr, să se propună emiterea unui mandat de arestare, dar el nu va rezolva și nu va dinamiza în niciun fel procesul penal, în starea în care se află el acum, a punctat Tiberius Bărbăcioru. 

În ce privește plecarea în Madagascar, avocatul fostului primar al Constanței a spus că temerile lui Radu Mazăre sunt în direcția existenței unei lipse de imparțialitate a anumitor organe judiciare din România. 

Urmează să vedem ce se va întâmpla în continuare cu azilul politic în Madagascar. Este o intenție, motivele pentru care Radu Mazăre face acest demers au fost expuse pe larg în acea înștiințare. Radu Mazăre nu avea interdicția de a părăsi România. Singura obligație pe care o avea era de a se prezenta la Poliție, pentru a se verifica existența lui în țară în apropierea termenelor, pentru a fi prezent mai departe la instanța de judecată.  Însă în procedura penală română prezența inculpatului în fața instanței nu este una obligatorie. Radu Mazăre continuă prin intermediul nostru, al apărării, să-și facă într-adevăr toate apărările prevăzute de lege. Nu ar fi niciun fel de impediment ca procesul penal să-și urmeze cursul, a detaliat Tiberius Bărbăcioru la Antena 3. 

 
Avocatul lui Eadu Mazăre a arătat că ultimul an a fost decisiv în ce privește hotărârea luată de Radu Mazăre de a pleca în Madagascar și a cere azil politic. 
 
Am fost contactat de Radu Mazăre printr-un mijloc de comunicare electronică pe data de 30 decembrie 2017, solicitându-ni-se mie și colegei mele să facem toate demersurile necesare pentru a anunța. Vă pot spune în mod clar că Radu Mazăre nu a avut cel puțin până în ultimul timp niciodată intenția de a părăsi România. Așa cum se vede din înștiințarea care a fost trimisă tuturor autorităților, ultimul an a fost decisiv din acest punct de vedere, în condițiile în care au fost demarate alte patru proceduri judiciare penale împotriva sa. Părerea apărării e că un asemenea demers, al unui mandat, ar fi inutil. Repet, procedurile judiciare, așa cum sunt ele gândite de legiuitorul român, se pot desfășura fără inculpatul prezent, mai ales în dosarele în care în care a dat deja declarații. S-ar pune altfel problema dacă Radu Mazăre ar fi condamnat definitiv și s-ar pune în executare un mandat de arestare. 
 
Sursa foto: captură Youtube

Citeşte şi:


Anunț și despre Valentin Preda Victor Ciutacu a vorbit astăzi cu Radu Mazăre. Ce a transmis din Madagascar fostul primar al Constanței
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii