Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Marius Striblea susţine că "ofițerii acoperiți sunt și judecători, dar și avocați"

ro

13 Jun, 2015 16:40 2335 Marime text
Unul dintre cei mai în vogă avocați ai momentului, apărătorul Elenei Udrea și al primarului amorezat de la Iași, Gheorghe Nichita, recunoaște că există judecători și avocați „acoperiți”. Din poziția de decan al Baroului Iași și consilier al UNBR, Marius Striblea a declarat, pentru Ev. zilei, că vrea să-i deconspire, dacă-i află, pe colegii săi cu epoleții mascați de robă.
Poate cea mai grea întrebare pentru Striblea a fost ultima. Aceea în care a trebuit să răspundă cum îi „miroase” pe magistrații „acoperiți”? A stat pe gânduri un minut și a început să turuie: „În ultima vreme i-am "mirosit" pe "acoperiții" din avocatură! E simplu când ai experiență și ochiul format. Constați că nu reprezintă interesele clientului. Cât privește magistrații susceptibili de această "calitate" ai suspiciuni când vezi un comportament ciudat, cum ar fi: nerespectarea drepturilor și a procedurii, o privire mai prietenoasă față de procuror și soluții bizare rupte de contextul dosarului”. Decretează că există ofițeri acoperiți și la avocați, și la judecători! „Demersul AMR de a deconspira aceste persoane trebuie să meargă până la capăt! Și în ceea ce-i privește pe avocați! Aceștia trebuie să dea declarații notariale pe proprie răspundere și acestea să fie verificate! E la fel de grav ca la judecători!”.
La întrebarea dacă Justiția e oarbă, lui Striblea i se măresc pupilele: „Cred că dacă ar avea trei ochi, toți ar fi închiși! Justiția încearcă să se regrupeze. Sunt foarte mulți judecători de pe vremuri care au un autoritarism exagerat. Nu dau nume... Dar sunt unii care nu respectă legea! L-am întrebat pe unul de ce. Mi-a zis că așa vrea el!”.

sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii