Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat Marius Striblea „În cazul deputatului Udrea s-a trecut peste lege“

ro

25 Feb, 2015 08:27 1656 Marime text
Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, l-a contrazis în această dimineaţa pe preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, înainte de începerea şedinţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care se judecă solicitarea DNA de arestare a Elenei Udrea.

„Am ieşit public ieri şi am afirmat că votul Camerei nu poate fi în conformitate cu legea, pentru că a fost o majoritate simplă, nu o majoritate calificată, aşa cum prevedere articolul 24 (4) din Legea 96/2006. Şeful CCR, în opinia mea, ar fi trebuit să aibă obligaţia de rezervă în acest caz. Am aflat că trebuie să cercetăm regulamentul Camerei şi Constituţia. Am adus aici ca să vedem cu toţii că hotărârea prin care Parlamentul a încuviinţat arestarea este dată în temeiul altor articole de lege şi din Constituţie. Textul Legii 96/2006 nu a fost invalidat de CCR până acum. Am semnalat acest aspect ca să vedeţi că în cazul deputatului Udrea s-a trecut peste lege. Într-adevăr, există o contradicţie între legea invocată de noi şi Constituţie, dar până nu există o decizie de neconstituţionalitate ese valabilă", a declarat Striblea.

Şeful CCR a precizat ieri că votul de încuviinţare a arestării Elenei Udrea în Camera Deputaţilor a fost legal, în conformitate cu Legea fundamentală.



Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii