Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat din cadrul Baroului Galaţi, trimis în judecată sub control judiciar pentru şantaj și fals în înscrisuri

ro

20 Apr, 2016 16:10 1814 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului   Valentin –  Marius Lupu, avocat în cadrul Baroului Galaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: şantaj (în formă continuată), fals material în înscrisuri oficiale (în formă continuată), uz de fals (în formă continuată) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (în formă continuată).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada martie-septembrie 2015, inculpatul Lupu Valentin – Marius, în calitate de avocat în cadrul Baroului Galaţi, a depus la o instanță de judecată mai multe documente falsificate chiar de el, în vederea producerii unor consecinţe juridice, prin care i-a înscenat unei persoane de sex femeiesc două procese civile în care un aşa-zis creditor fictiv să o cheme în judecată pentru constatarea existenţei unui împrumut. De menționat este faptul că inculpatul a falsificat inclusiv înscrisuri oficiale aparent emise de instanța de judecată.
 
Prin această conduită infracțională, inculpatul a urmărit să continue o relație sentimentală cu persoana respectivă, în contextul în care aceasta ar fi apelat la serviciile sale de asistență juridică.
 
Deoarece persoana respectivă nu era interesată de serviciile juridice oferite de inculpat și nici de începerea unei noi legături sentimentale cu acesta, în perioada 07-17 decembrie 2015, avocatul Lupu Valentin – Marius i-a transmis mai multe mesaje tip sms sau afișate pe ușa locuinței ce conțineau ameninţări cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, dacă nu va achita presupusa datorie (treptat majorată până la nivelul de 25.000 euro) către așa-zisul creditor.
 
Respectivele ameninţări i-au produs persoanei respective o incontestabilă stare de temere, constrângerea neavând scopul de a o determina pe aceasta să plătească suma respectivă de bani, ci speriată cu eventuale acte grave de violenţă şi pusă în postura aparentă de a plăti prin constrângere cei 25.000 euro, aceasta să apeleze la serviciile de asistenţă juridică ale inculpatului Lupu Valentin – Marius.
 
Ulterior, inculpatul urma să deturneze respectivul prilej (în mod insidios creat de el) pentru a determina persoana respectivă să accepte iniţierea cu el a unei noi relaţii sentimentale.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Galaţi, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii