Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aveți un câine de rasă nedeclarat? S-ar putea să vă viziteze poliția. Iată ce a pățit un constănțean de pe strada Progresului

ro

27 Jun, 2018 10:33 4994 Marime text


În data de 26 iunie, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și linistii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța l-au identificat pe proprietarul unui câine de talie mare, rasa Amstaff, încadrat la categoria câinilor periculoși sau agresivi, care detinea animalul intr-o clădire situata in municipiul Constanta, strada Progresului, fără a avea documente din care sa reiasă ca este declarat la secția de poliție competentă teritorial și nu avea pusă la intrarea in imobil plăcuța  de atenționare „Câine periculos!”.

Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional  cu suma totala de 1000 lei, pentru neîndeplinirea obligației de a depune  o adeverință în fotocopie, la secția de poliție în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele, și pentru lipsa plăcuței de avertizare la intrarea in imobil „Câine periculos!”.
Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate ori neîndeplinirea obligațiilor legale  cu privire la deținerea câinilor periculoși ori agresivi și a nemenținerii stării de curățenie in zona poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andreea 27 Jun, 2018 15:42 As vrea si eu sa stiu care sunt “locurile special amenajate”?!?!?
  • ANA MIHU 27 Jun, 2018 13:30 Puteti sa-mi recomandati un loc unde pot lasa cainele liber, sa alerge, fara lesa? Am un brac german si am fost amendata deoarece l-am lasat liber intr-un spatiu unde nu circulau copii si adulti???????