Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare hidro pentru judeţele Constanţa şi Tulcea

ro

29 Jun, 2013 15:57 1746 Marime text
Hidrologii au emis o avertizare Cod Galben de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea, care va intra în vigoare duminica, la ora 12.00 şi va fi valabilă până luni, la ora 14.00.
Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, citată de Mediafax, având in vedere situatia hidrometeorologica actuala şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, se instituie Cod Galben pe râurile din Dobrogea, din judeţele Constanţa şi Tulcea, începând de duminică, ora 12.00 şi până luni, la ora 14.00.

Pe raurile din Dobrogea care intra sub avertizarea cod galben se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

In avertizare se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe afluentii de grad inferior ai raurilor pentru care a fost emisa avertizarea si pe cursurile de apa necadastrate.

Meteorologii au emis o avertizare de ploi valabila in toata tara, duminica, intre orele 4.00 si 23.00.

Potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, pe parcursul zilei de duminica, aria ploilor se va extinde treptat in sudul si sud-estul tarii, unde vor fi averse, posibil insotite de scurte intensificari ale vantului si descarcari electrice. In aceste zone, cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii