Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Excepţie face doar Dobrogea

ro

17 Jun, 2019 11:01 3517 Marime text
 
O avertizare Cod Galben de vreme severă a fost emis luni dimineața de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este în vigoare până miercuri, ora 23,00, și vizează întregul teritoriu al țării, cu excepția Dobrogei.

În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Îndeosebi luni, 17 iunie, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. O altă atenționare Cod Galben este în vigoare luni, de la ora 12 până la ora 23, când vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Un al treilea Cod Galben este în vigoare în intervalul 17 iunie, ora 23 – 18 iunie, ora 10, în sudul și estul țării. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii