Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile nejustificate puse de infractori pe numele rudelor ar putea fi confiscate

ro

05 Dec, 2013 13:21 1309 Marime text
Averile nejustificate ascunse de infractori prin transferul catre rude sau cunoscuti vor putea fi confiscate si in Romania, potrivit unui proiect de directiva europeana care tocmai a iesit din negocierea dintre Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.

Dupa discutiile din procedura de trialoge, europarlamentarul Monica Macovei, raportor pe acest proiect, a prezentat, joi, in Comisia de Libertati Civile, Justitie, si Afaceri Interne a Parlamentului European raportul asupra proiectului privind confiscarea exitinsa.

Comisia LIBE urmeaza sa dea in 17 decembrie un vot privind proiectul de directiva, dupa care acesta va merge la plenul PE pentru votul final, prevazut estimativ sa aiba loc undeva in februarie 2014.

Astfel, directiva europeana privind confiscarea extinsa are sanse mari sa fie adoptata si publicata pana la finalul acestei legislaturi a Parlamentului European, inainte de alegerile europene din mai 2014.

Pentru a intra in functiune si in Romania, viitoarea directiva va trebui transpusa in legislatia nationala, ceea ce ar insemna inca aproximativ 2 ani pana la aplicarea efectiva a noii forme de confiscare extinsa si in Romania.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii