Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:28 23 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem un muzeu al ursuleţilor de plus, în România

ro

18 Oct, 2015 09:37 890 Marime text
Vă vine să credeţi sau nu, primul muzeu din România al ursuleţilor de pluş a fost inaugurat la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti. Peste 200 de jucării sunt expuse acolo, cele mai multe donate de vizitatori din Germania sau Franţa. Deschiderea muzeului marchează cei 10 ani de activitate ai Rezervaţiei de la Zărneşti, cea mai mare din Europa de Est.
Doi urşi de pluş, donaţi de familia regală britanică, sunt vedetele muzeului deschis la Rezervaţia din Zărneşti. De asemenea, actriţa irlandeză Evanna Linch, din seria Harry Potter, a adus personal un ursuleţ de pluş la Zărneşti. Sanctuarul de urşi din Zărneşti, cunoscut în toată lumea, este considerat un model şi pentru alte ţări. În cei 10 ani de când funcţionează, rezervaţia a reuşit să salveze 85 de urşi, dintre care cei mai mulţi erau ţinuţi ilegal în circuri sau pe lângă restaurante.
Rezervaţia de urşi din Zărneşti se întinde pe aproape 70 de hectare, iar muzeul urşilor de pluş deschis acolo va putea fi vizitat începând de anului viitor.sursa foto: bzb.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii