Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie, depistate de poliţiştii români

ro

18 May, 2018 14:05 1484 Marime text
Poliţiştii din Alba, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională, au depistat 3 autoturisme căutate de autorităţile britanice, în valoare de aproximativ 47.000 de lire sterline.

Vehiculele se aflau în posesia unor persoane din municipiul Blaj,  bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune,  fals şi tăinuire, fapte ce ar fi fost comise în legătură cu înmatricularea autovehiculelor, în România. 
 
La data de 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Alba au efectuat 4 percheziții la domiciliile unor persoane din municipiul Blaj, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tăinuire.
 
Din primele verificări a reieșit faptul că, în anul 2017, doi bărbaţi, de 38 şi 39 de ani, ar fi achiziționat, din Marea Britanie, în sistem leasing, 3 autoturisme, în valoare totală de 47.000 de lire sterline. Aceștia ar fi plătit o parte din rate, după care le-ar fi adus în România, unde, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat pe numele unor rude.
 
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat cele 3 autoturisme, căutate de autorităţile din Marea Britanie, acestea fiind indisponibilizate, în vederea restituirii.
 
Faţă de cei de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar faţă de alte două persoane, rudele bărbaţilor în cauză, pe numele cărora au fost înmatriculate autovehiculele, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.  
 
Pentru depistarea autoturismelor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională -  Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
La efectuarea percheziţiilor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi de poliţiştii din Blaj şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii