Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Riscul de accidente este crescut Autostrăzile din România au rămas fără garduri de protecție

ro

24 Jun, 2015 15:29 1975 Marime text
 
Autostrăzile din România au rămas fără garduri de protecție, astfel că accidente pot avea loc oricând. În cele mai multe zone, gardurile au fost furate, dar există și unele porțiuni care s-au deschis traficul înainte de montarea lor.

De pildă, pe A1 și A2 există mai bine de 60 de kilometri fără garduri de protecție, iar pe A3 și A4 nu au fost încă montate.

În vestul țării, pe tronsonul dintre Arad și Timișoara au dispărut în ultimele luni mai bine de 14 kilometri de gard, iar hoțul nu a fost prins. De altfel, nici CNADNR nu are de gând să înlocuiască gardurile care, spune compania, ar trebui plătite de firma care a construit autostrada. Prețul înlocuirii se ridică la 2 milioane de lei.

Nici porțiunile respective nu sunt semnalizate, iar drumarii spun că nicăieri în Codul Rutier nu se vorbeşte despre limitări de viteză în astfel de zone, scrie Digi24.ro.

„Din păcate asociaţia noastră se confruntă cu această nenorocire, sunt zeci de accidente, şi accidente mortale din păcate cu aceste nereguli care se întâmplă pe drumurile publice din România", subliniază preşedintele fondator al Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie.



Sursa: Digi24.ro
Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gelu 17 Aug, 2015 17:00 autostrazi cu doua benzi si fara garduri de protectie, dar mai ales cu accidente facute mai ales de "supermanii" care impletesc ciorapi printre masini cu fraieri care circula in rand regulamentar si respecta banda de interventie ca sa -i depaseasca "istetii" pe ea , ca politia tot nu se ocupa cu reglementatul circulatiei ci ci amendatul. Drumuri nationale mai defecte decat inainte de '89 dar mult mai scumpe
  • Gelu 17 Aug, 2015 16:59 autostrazi cu doua benzi si fara garduri de protectie, dar mai ales cu accidente facute mai ales de "supermanii" care impletesc ciorapi printre masini cu fraieri care circula in rand regulamentar si respecta banda de interventie ca sa -i depaseasca "istetii" pe ea , ca politia tot nu se ocupa cu reglementatul circulatiei ci ci amendatul. Drumuri nationale mai defecte decat inainte de '89 dar mult mai scumpe