Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorul unei amenințări cu rachete asupra unei fundații, identificat de procurori. A fost întocmit dosar penal

ro

10 Apr, 2019 13:52 1319 Marime text
La data de 10.04.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate-  Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Terorism efectuează la acest moment o percheziţie domiciliară pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, într-o cauză  în care se efectuează cercetări faţă de un suspect, în vârstă de 46 de ani,  pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 32 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.  

Potrivit DIICOT, în fapt, s-au reținut faptul că la data de 01.03.2019, la ora 15.52, Secția 1 Poliție București a fost sesizată prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență ”112” cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcționează o fundație, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locației respective.

De asemenea, în aceeași zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secția 1 Poliție a fost sesizată, din nou, prin intermediul S.N.U.A.U. ”112”, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanților, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă și că persoanele prezente au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

„Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

La acțiune au participat luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeş”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” - au transmis procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii