Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile constănțene, pregătite să intervină Ministrul Gabriel Oprea - „Primăriile și consiliile județene trebuie să se mobilizeze în această noapte“

ro

28 Dec, 2014 11:29 1775 Marime text
Comandamentul de iarnă al MAI a fost activat după ce meteorologii au anunțat că vremea se va înrăutăți. „Prima recomandare pe care o avem de transmis populației din zona de sud a țării, respectiv, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Sudul Moldovei, este de a evita circulația în această noapte“, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea în contextul videoconferinței.

„În ceea ce privește autoritățile locale, primăriile și consiliile județene, acestea trebuie să se mobilizeze în această noapte și să intervină pentru deszăpezire cu toate utilajele pe care le au la dispoziție“, a mai spsu ministrul Gabriel Oprea..

Ministerul Gabriel Oprea: „Verificați modul de acțiune a firmelor care au contracte de deszăpezire“
„Ministerul Transporturilor, cei de la CNADNR, verificați modul de acțiune a firmelor care au contracte de deszăpezire și monitorizați intervenția acestora pe autostrăzi și pe drumurile naționale“, a avertizat vicepremierul..

Subprefectul Constanţei, însărcinat cu atribuții de prefect după demiterea lui Radu Volcinschi, Levent Accoium, i-a înştiinţat deja pe primarii din judeţ să înfiinţeze comitete locale pentru situaţii de urgenţă. Nu toți însă au răspuns solicitării acestuia. Constanţa va fi, la noapte, sub cod galben de viscol, avertiyeayă meteorologii, iar în județele învecinate este instituit cod portocaliu. Trebuie precizat faptul că, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, drumarii au acţionat, noaptea trecută, cu 32 de utilaje pe drumurile naţionale şi 38 utilaje pe drumurile judeţene

RAJDP a  mobilizat 100 de drumari a împrăștiat 300 de tone de material antiderapant
Conform reprezentanților RAJDP Constanța „Utiljele au acționat toată neaptea, drumurile sunt practicabile, nu au fost probleme pe drumurile din județul Constanța. Dacă vremea se va înrăutăți, suntem pregătiți să intervenim, toate mașinile și utilajele au fost pregătite, încărcate cu material antiderapant și sunt alimentate cu combustibil“, au declarat reprezentanții dispeceratului RAJDP Constanța pentru ZIUA de Constanța.
Șeful regiei precizează că „s-a acționat pentru deszăpezire și combaterea poleiului în cursul zilei de astăzi începând cu ora 4.00 dimineața cu un număr de 36 de mașini și utilaje cu lamă“. „De asemene RAJDP a  mobilizat 100 de drumari a împrăștiat 300 de tone de material antiderapant, în zonele predispuse la formarea gheții și a poleiului pe întreaga rețea de drumuri județene“, a explicat Adrian Gâmbuțeanu șeful RAJDP Constanța. Carosabilul este acoperit parțial cu zapadă bătătorită, putând apărea și porțiuni acoperite cu polei sau gheață explică Adrian Gâmbuțeanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii