Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobuzele RATC Constanța, asigurate la Astra SA, firma în derivă controlată de Dan Adamescu (document)

ro

26 Jan, 2015 08:29 2513 Marime text
 
Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a plătit pe 22 decembrie 2014 suma de 395.204 lei societății de asigurare-reasigurare Astra SA pentru servicii de asigurare de RCA a parcului auto din dotare pe anul 2015, informeaza licitatiapublica.ro.

Interesant este faptul că, deși nu intră sub incidența achizițiilor publice, contractul a fost încheiat prin negociere fără anunț de participare, justificarea RATC fiind o situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute.
 
Astra Asigurări este deținută de The Nova Group Investments România SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%. Celor două societăți li se adaugă mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.
 
Din vara trecută, omul de afaceri Dan Adamescu este cercetat de către DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, fiind în arest la domiciliu. Potrivit DNA, Dan Grigore Adamescu a remis, în decembrie 2013, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București - Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan.
 
Astra SA se află în procedură de redresare financiară prin administrare specială. Ultimele date financiare disponibile pe portalurile de specialitate datează din anul 2012, când firma nu se confrunta încă cu probleme financiare și raporta un profit net de peste 6 milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii