Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:05 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurel Olărean, primarul din Rădăuți, în vizorul DNA

ro

11 Sep, 2014 22:43 1185 Marime text
Aurel Olărean este cercetat într-un dosar în care mai apar nume de magistraţi şi oameni de afaceri, conform unor surse judiciare. Primarul municipiului Rădăuţi ar fi acuzat de şantaj, scrie Adevărul.

Potrivit acelorași surse, primarul din Rădăuţi l-ar fi şantajat pe consilierul local pentru ca acesta să voteze o hotărâre în interesul edilului.
Aurel Olărean, aflat la al doilea mandat de primar, are 54 de ani. El este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PDL. În perioada 1996-2004, Olărean a fost consilier local PD la Rădăuţi, iar între 2004-2008 a fost deputat din partea acestui partid. Mandatul de deputat l-a încheiat cu câteva luni înainte de termen, el demisionând din Parlament în 23 iunie 2008 întrucât a fost ales primar

Conform Adevărul, procurorii DNA au probe cu privire la o inginerie funciară de proporţii orchestrată în 2005 de afaceristul rădăuţean Costel Babiuc. Ajutat de judecătorul Bogdan Ilarion Costică Bărbuţă, Costel Babiuc a intrat în posesia unei suprafeţe de teren de 41,59 de hectare. Babiuc cumpărase 79 de parcele de teren prin contracte de vânzare-cumpărare, dar dreptul de proprietate nu putea fi transmis pe cale notarială întrucât nu se dezbătuse succesiunea şi existau mai mulţi proprietari în coindiviziune, iar succesorii nu îşi înscriseseră respectivul drept de proprietate în Cartea funciară. Terenul a ajuns totuşi în mâna lui Babiuc după ce judecătorul Bărbuţă a emis ilegal, în perioada 22 martie – 18 octombrie 2005, 69 de hotărâri judecătoreşti. Procurorii DNA au constatat că, printre alte ilegalităţi, judecătorul a emis hotărâri chiar şi în baza a şase contracte care nu avea semnătura vânzătorului, iar într-un caz vânzătorul murise cu 11 ani înainte de încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Unele dintre contractele de vânzare cumpărare erau chiar false în totalitate. Profit de patru milioane de lei din terenuri obţinute ilegal După ce a pus mâna pe cele 41,59 de hectare, afaceristul Costel Babiuc a vândut terenul către investitorii austrieci care au construit fabrici de prelucrare a lemnului în zona Dorneşti – Rădăuţi. Procurorii DNA susţin că Babiuc a obţinut un profit de aproximativ patru milioane de lei. Afaceristul Arcadie Plămadă, terorizat pentru o clădire Procurorii au început cercetările în acest caz după ce au fost sesizaţi cu privire la un caz de şantaş împotriva omului de afaceri rădăuţean Arcadie Plămadă. În data de 20 iunie 2006, judecătorul Bogdan Bărbuţă, în baza unui antecontract de vânzare-cumpărare falsificat, în baza unei cereri de chemare în judecată nesemnată şi nedatată, a unei cereri de preschimbare a termenului nesemnată şi în lipsa unui extras de Carte funciară, a admis o acţiune civilă prin care l-a făcut proprietar pe un locotenent al lui Costel Babiuc pe o clădire din centrul municipiului Rădăuţi. La momentul emiterii sentinţei, clădirea se afla în litigiu. În 17 iunie 2008, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au stabilit că imobilul aparţine unei firme deţinută de Arcadie Plămadă.

sursă foto: România TVTi-a placut articolul?

Comentarii