Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Augustin Zegrean Aleşii nu mai pierd mandatele dacă articolul privind incompatibilitatea e neconstituţional

ro

09 Dec, 2014 11:44 1810 Marime text
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat astăzi că dacă articolul din Legea 161/3003 privind incompatibilitatea, pentru care este judecat şi Klaus Iohannis, este declarat neconstituţional, constatarea ANI se anulează şi aleşii locali nu-şi mai pierd mandatele.

Augustin Zegrean a fost întrebat de jurnalişti, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale, ce se va întâmpla cu procesele aflate pe rolul instanţelor în cazul în care articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 va fi declarat neconstituţional.

„Ei (aleşii locali - n.r.) câştigă, li se anulează constatarea făcută de ANI. Dacă legea nu mai prevede că ei sunt în incompatibilitate, nu-i mai poate menţine nimeni în incompatibilitate. (...) Nu-şi mai pierd mandat pentru acest motiv“, a spun preşedintele Curţii Constituţionale.

Curtea Constituţională reia marţi dezbaterile cu privire la articolul din Legea 161/2003 în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi pe preşedintele ales Klaus Iohannis, fost primar al municipiului Sibiu.

Sursa: Mediafax, psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii