Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Augustin Lazăr, prezent la Forumul Consultativ al Procurorilor Generali ai Statelor membre UE din Olanda

ro

10 Oct, 2017 18:20 1891 Marime text
În perioada 5 - 10 octombrie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a efectuat o vizită oficială în Olanda, ocazionată de participarea la Forumul Consultativ al Procurorilor Generali ai Statelor membre UE, eveniment anual organizat la sediul Eurojust și care a avut loc la data de 6 octombrie 2017.

Principalele teme abordate în cadrul reuniunii au fost: tendințele criminalității cibernetice și modalități eficiente de combatere a acesteia; utilizarea instrumentelor digitale în investigațiile penale; traficul de migranți; evoluția și prioritățile EUROJUST.

Totodată,  în cursul zilei de ieri, 9 octombrie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a avut o întrevedere cu directorul general al EUROPOL, domnul Robin Wainwright, în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind tendințele și evoluțiile fenomenului criminalității organizate și terorismului, expertiza oferită de EUROPOL în cursul investigațiilor transfrontaliere precum  și cooperarea cu România în domeniu. De asemenea, a fost vizitat Centrul Operațional EUROPOL și Biroul român de pe lângă EUROPOL.

La aceeași dată, Augustin Lazăr a avut o întrevedere oficială cu Gerrit van der Burg, președintele Board-ului Procurorilor Generali din Olanda, la sediul Parchetului general olandez, ocazie cu care au fost purtate discuții privind cooperarea dintre cele două parchete și digitalizarea investigației penale.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, 10 octombrie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a efectuat o vizită la Curtea Penală Internațională, unde a avut o întrevedere de lucru cu Fatou Bensouda, procurorul  Curții Penale Internaționale.

Din partea Ministerului Public, la evenimentele menționate, a mai participat Nadina Spînu, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Vizita de lucru a delegației Ministerului Public a beneficiat de suportul membrului național la Eurojust și al Ambasadei României la Haga.

Sursă foto: Ministerul Public
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii