Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Augustin Lazăr despre ancheta în cazul accidentului aviatic din Apuseni „Am indicii că în toamnă dăm o soluție“

ro

18 Oct, 2016 13:02 2010 Marime text
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, astăzi, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că în această toamnă se va finaliza raportul noii expertize în cazul accidentului aviatic din Apuseni, din 20 ianuarie 2014, și se va putea da o soluție în acest caz.
 

"Este într-adevăr o cauză care a ridicat câteva probleme, în general probleme tehnice. În acest moment este o nouă expertiză care este în curs de efectuare. Din păcate, în materie de accidente aviatice, rapoartele de expertiză vin după o perioadă de timp. Este în curs o nouă expertiză care este efectuată și sperăm că într-un timp rezonabil, de fapt am indicii că în această toamnă vom avea raportul de expertiză și vom putea da o soluție corectă", a răspuns Lazăr, după ce a fost întrebat care este stadiul anchetei ce durează de mai bine de doi ani.

 
Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.
 
În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.
 
Pilotul Adrian Iovan și Aura Ion — o tânără, ofițer-student — și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii